Eiken onderscheiding voor Joop Rutten

Op zondag 16 augustus is aan het eind van de eucharistieviering b.g.v. het parochiefeest Maria ten Hemelopneming in de parochiekerk te Millingen Joop Rutten onderscheiden met een unieke speld vanwege 80 jaar kerkmuziek. Als bijna 9-jarige begon Joop in Kekerdom op 2 september 1940 bij het Knapenkoor. Al gauw was zijn stem en zijn gevoel voor orgelspel en dirigeren ontdekt. Na zijn eerste 15 jaar in Kekerdom vervolgde hij zijn kerkmuziekcarrière in Leuth. Hij richtte ook menig koor op en wist van organiseren. Ook in Millingen, Ooij en verdere omgeving heeft hij zijn sporen verdiend. Ondanks recent verlies van kerk en orgel van Leuth weet hij na 80 jaar kerkmuziek zijn enthousiasme nog steeds over te brengen. Elke dinsdag bespeelt hij de piano tijdens de avondmis van 19.00 uur in de Mariakapel van Leuth die is gebleven. Op zondag 6 september om 9.00 uur is er in het kerkje van Kekerdom waar hij 80 jaar geleden begon, een feestelijke eucharistieviering bij gelegenheid van dit jubileum.

Joop, van harte gefeliciteerd, enorm bedankt en nog vele jaren.

Foto’s: Tonnie Hol/Erik Hell (BD1).