CORONA BEPERKENDE MAATREGELEN PER 17 OKTOBER

N.a.v. het schrikbarend aantal toegenomen besmettingen de afgelopen week vragen de bisschoppen de parochies – naast de bestaande regels van 1,5 meter afstand en
desinfectie – zo snel mogelijk terug te schalen naar maximaal 30 aanwezigen (buiten de bedienaren) in de komende liturgievieringen.
Voor onze parochie gaan we dit toepassen vanaf 17 oktober. In Ooij (zaterdag 19.00 uur) dient u zich aan te melden bij Leny Rikken, 024-6632271; in Millingen (zondag 10.30 uur) dient u zich aan te melden bij Thea Jeuriëns, 06-40589700.
Mocht er in het weekend voor u geen plaats zijn in de kerk, dan kunt u overwegen om door de week een keer aan te sluiten. Voor vieringen door de week hoeft u zich vooralsnog niet aan te melden, aangezien hier nog ruim voldoende plaats is om deel te nemen.
In de vieringen is uitdrukkelijk geen samenzang meer; er is ruimte voor een paar cantores.
Ook in de kerk wordt u verzocht een mondkapje te dragen; bij het ter communie gaan kunt u dit even afnemen.
Er is geen koffie meer na de zondagsmis in Millingen.

Maatregelen uit eerdere communicaties die deels nog steeds van kracht zijn:

• Alle maatregelen inzake de anderhalve meter regel van de overheid dienen door alle betrokkenen strikt nageleefd te worden. Dit betreft hygiëne – handen reinigen bij binnenkomst van de kerk, hoesten en niezen in ellenboog, gebruik van papieren zakdoekjes – en gezondheid – bij verkoudheidsklachten en/of verhoging thuis blijven. Degenen die deelnemen aan vieringen doen dat op eigen risico.
  • alleen na aanmelding is deelname mogelijk (aanmelding bij Thea Jeuriëns-Terwindt, tel. 06-40589700 / 0481-431807)
  • (deelnemer dient vrij te zijn van verkoudheidsklachten of verhoging hier wordt bij aanmelding uitdrukkelijk naar gevraagd)
  • de deelnemer ontvangt een plaatsnummer
  • in een bank is plaats voor 2 mensen of meer mensen uit één huishouden
  • steeds dient de 1,5 meter afstand in acht genomen te worden.
  • er is alleen voorzang en er wordt niet meegezongen door gelovigen tijdens de viering
  • bij het kruisteken en bij het drievoudige kruisteken vóór het evangelie wordt het lichaam niet aangeraakt
  • gelovigen geven elkaar bij de vredewens niet de hand
  • er wordt niet gecollecteerd; een collectebus staat bij de uitgang