Gezongen vespers en gezamenlijke maaltijd op zondag 11 december

Een muzikaal hoogtepunt. En dat in onze eigen parochie. Goed nieuws: er komen nieuwe Vespers, deze keer aangevuld met een eenvoudige gezamenlijke maaltijd in de ontmoetingsruimte van de kerk van Millingen voor ca. 35 personen (gezien de beschikbare ruimte).

Wil je meehelpen de maaltijd inhoud en vorm te geven? Mail naar liannevanderburgt@gmail.com

Wanneer:                       Zondag 11 december 2022
Waar:                              Dagkapel Millingen
Hoe laat:                         We beginnen om 17:30u.
Kosten:                           Gratis
Aanmelden:                   liannevanderburgt@gmail.com
NB Er worden geen (video)opnamen gemaakt. Het is dus niet terug te kijken.

Parochieblad

De nieuwe editie van ons Parochieblad staat op de website. U kunt hem hier downloaden. Iedereen die aan heeft gegeven het blad graag per mail te ontvangen heeft ook een mail gekregen. Niet gekregen en toch graag digitaal ontvangen? Stuur dan een mailtje naar m.g.b.oosterwijk@gmail.com

Veel leesplezier!

Tips en kopij voor de volgende editie zijn van harte welkom: u kunt contact opnemen met de Redactie via m.g.b.oosterwijk@gmail.com

Cultuurhistorisch informatiecentrum ’t Laag te Millingen aan de Rijn

Van 22 mei t/m 30 oktober in de H. Antonius van Paduakerk in Millingen te zien: de “expositie over bedrijvigheid op en aan het water”. Van harte welkom op dinsdag, vrijdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Op deze expositie is info te vinden over de volgende vijf onderwerpen: Voetveren, scheepswerven, parlevinkers/bunkerschepen/binnenvaart, steenfabrieken en visserij.

Aan de hand van foto’s, diverse artikelen en attributen wordt er een beeld gegeven van de bedrijfstakken die sterk afhankelijk zijn van water.

Er is ook aan de kinderen gedacht: een fotospeurtocht van de tentoonstelling, uit welk land komt een schip? Zoek de vlag – kies een kleurplaat uit voor thuis en welke vracht nemen schepen zoal mee?

En wat denk je van oefenen met het maken van scheepsknopen? Kom het proberen…

Al heel wat inwoners van ’t Laag, maar ook van ver daarbuiten hebben de tentoonstelling bezocht en hun verhalen gedeeld met de gastheren en -vrouwen van het Cultuurhistorisch informatiecentrum. Graag horen we nog meer verhalen…komt u ook kijken en uw verhalen delen?

Naast de expositie is tevens het prachtig interieur van de H. Antonius van Paduakerk te bezichtigen. In de kerk zijn boekjes aanwezig met een rondleiding zodat iedereen kan lezen wat er allemaal te zien is.

Bedevaart Banneux en Munstergeleen 15 mei

Op zondag 15 mei a.s. gaan we weer op bedevaart naar Banneux. ’s Middags gaan we langs Munstergeleen, waar we de Pater Karel kapel bezoeken. Eten doen we in de abdijhoeve aldaar.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit: 7.00 uur vertrek uit Ooij; via Nijmegen Rozenhof 7.15 uur, Groesbeek, Marktplein 7.30 uur en Malden Kerkplein 7.45 uur rijden we naar Banneux waar we gezamenlijk een kop koffiedrinken. Dan is de Mis om 11.00 uur waarna gelegenheid voor een rondje heiligdom of winkels, zoals u wenst.

We vertrekken dan rond 13.30 uur naar Munstergeleen waar we de kapel van pater Karel gaan bezoeken en een rondleiding krijgen.

Om 16.30 uur gaan we aan het diner in de abdijhoeve; om 18.30 uur gaan we huiswaarts. Het eten is deze keer dus na afloop i.v.m. geen beschikbaarheid in Banneux.

We hebben een uitgebreider menu waar u een keuze uit kunt maken, namelijk voorgerecht: 1. Thaise kippensoep, 2. Tomatengroensoep (vegetarisch), 3. Soep van de dag; hoofdgerecht: 1. Kippepastei of Kip souvlaki spies, 2. Limburgs zuurvlees (glutenvrij), 3. Saté van varkenshaas, 4. Vispotje in witte wijnsaus, 5. Skip madras veganistisch stoofpotje; verrassingsdessert van de kok. Inclusief drank.

Graag uw keuzes van het menu al doorgeven bij uw aanmelding.

De kosten zijn dit jaar wel 70 euro per persoon; dit kunt u overmaken of contant betalen in de bus. Tijden kunnen nog aangepast worden, tijd van diner staat vast.

Aanmelden kan bij Andre 06-11199935; betaling per bank NL83RABO0336685173 t.n.v. A. Brouwer, o.v.v. bedevaart; mail karlleisnermariendaalkapel@outlouk.com

Pastoor Rudo Franken gaat mee met deze bedevaart.

PAUS EN BISSCHOPPEN OVER OORLOG IN OEKRAÏNE 25-2-2022

Op woensdag 23 februari, nog geen 24 uur voor de Russische inval in Oekraïne, deed de paus een indringende oproep om geweld te bestrijden met de “wapens” van God: gebed en vasten. De paus noemde geweld van een “duivelse zinloosheid” en riep alle gelovigen op om zich toe te leggen op gebed en vasten op Aswoensdag 2 maart. “God is een God van vrede en niet van oorlog”, aldus de paus en hij noemde oorlog “dwaasheid”.

De Nederlandse bisschoppen over de Russische inval in Oekraïne: “Wij doen een beroep op de Russische autoriteiten om zich te onthouden van verdere vijandige acties die nog meer lijden zouden veroorzaken en de principes van het internationaal recht negeren. Oorlog is een ernstige belediging van de menselijke waardigheid en hoort niet thuis op ons continent.”

Voorbede tijdens de weekendmissen 26/27 februari:

Voor vrede en gerechtigheid in de Oekraïne:
dat partijen de weg van dialoog en onderhandelingen kiezen
in plaats van oorlog en geweld,
dat mensenrechten steeds gerespecteerd worden,
burgers beschermd worden en slachtoffers worden opgevangen,
dat met de stuwkracht van de heilige Geest onvermoeibaar gewerkt wordt
aan verzoening en samenwerking in Europa.

CORONA-UPDATE 25-2-2022

De verplichting om anderhalve meter afstand te houden vervalt, evenals het mondkapjesadvies bij verplaatsingen door de kerk.

Voor het uitreiken van de communie reinigt de priester vooraf goed zijn handen.
In onze parochie houden we nog even het hoestscherm en pincet aan.
Het ontvangen van de heilige communie op de tong is weer mogelijk.
De bisschoppen vragen daarvoor op een aparte plek een bidstoel te plaatsen,
zodat de tongcommunie geknield ontvangen kan worden.

Verder is het gebruik van wijwater weer toegestaan.
Samen koffiedrinken na de viering is weer mogelijk.
Bij de vredeswens geeft men elkaar niet de hand.
Collecteren gebeurt op een andere manier dan het doorgeven van de collecteschaal van hand tot hand.

De hygiëneregels blijven (handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog), geen handen schudden, goed ventileren, niet komen met verkoudheidsklachten enzovoort.

‘Houd rekening met elkaar, ook met diegenen die afstand willen houden en/of een mondkapje dragen, bijvoorbeeld in verband met een kwetsbare gezondheid. Laten we met elkaar ervoor zorgen dat iedereen in de kerk de liturgie veilig mee kan vieren’, aldus de bisschoppen.

De aanvangstijden die in de Rozet 25-1-2022 zijn gepubliceerd, blijven staan.

WEEKEND

Per zondag 6 maart is in Ooij op de 1e zondag van de maand om 10.30 uur een woordcommunieviering door Henk Nieuwenhuis.

Op zaterdag voorafgaand aan de 2e tot en met e zondag van de maand is in Ooij om 19.00 uur de Mis.

Op de 1e zondag van de maand is in Kekerdom om 9.00 uur de Mis.

Elke zondag is om 10.30 uur in Millingen de Mis.

Vanaf 19 februari is de Mis van 17.00 uur op de 3e zaterdag van de maand in Beek weer om 17.00 uur.

DOOR DE WEEK

Vanaf 15 februari is de Mis in Leuth op dinsdag om 16.00 uur, dan wel 19.00 uur, afhankelijk van de voorkeur van de bezoekers van de Mis op 1 febr 16.00 uur.

Op woensdag blijft om 9.00 uur de Mis in de kleine Bartholomeus te Beek.

Op donderdag, vrijdag en zaterdag om 9.00 uur blijft in Millingen de Mis.

Vanaf 10 februari wordt de aanbidding op donderdag in dagkapel Millingen (9.30-18.00 uur) beëindigd om 18.00 uur.