Mijn eerste indrukken

Heel blij ben ik dat ik per oktober voor onbepaalde tijd benoemd ben als uw parochieherder en met u mag bouwen aan onze geloofsgemeenschap van Beek tot Millingen aan de Rijn, de parochie Maria ten Hemelopneming. Pastoor Eric Smits – een studiegenoot van mij en mede-Brabander – heeft mij goed ‘ingewijd’. Vanaf het begin voelt het voor mij goed; fijne contacten; mensen die meedenken en meehelpen. In een deel van de parochie (Beek, Ooij en Leuth) had ik de afgelopen 2½ jaar als kapelaan vanuit Groesbeek al een aantal taken, en sinds juli werkte ik vooralsnog tijdelijk voor het geheel. Een goede voorbereiding voor mijn taak nu.

Eind december zal ik gaan wonen in de pastorie aan de Schoolstraat. Na het rooien van de tuin bleek er een prachtig huis te staan dat wel een flinke opknapbeurt nodig had en heeft gekregen. Het is goed om dicht bij de hoofdkerk en ontmoetingsruimte te wonen in het mooie dorp Millingen aan de Rijn. Op 16 januari ben ik jarig. Tussen 14.00 en 17.00 uur en vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom op de pastorie. Ik weet zeker dat het met u gezellig zal worden.Vooralsnog wens ik u een goede Adventstijd, gezegende Kerstdagen en een fijne jaarwisseling, Rudo Franken, pastoor

Uitnodiging: rondgang land de vijf kerkdorpen

Sinds kort ben ik als pastoor werkzaam in deze parochie en daarom zou ik graag nader met u kennismaken. Mogelijk kent u ook een aantal bestuursleden nog niet en kennen zij u nog niet en daarom hebben we bedacht om samen een rondje te maken langs de vijf kerkdorpen. Graag willen wij u ontmoeten in uw eigen dorp, en uw verwachtingen, wensen en ideeën horen!  Van onze kant zullen wij u bijpraten over de ontwikkelingen rond pastoraat, gebouwen en organisatie. We zijn er om elkaar te helpen, te bemoedigen en te inspireren. In december komen wij naar u toe op de volgende data: 

  • Millingen: wo 4 dec 20.00-22.00 uur, Hotel Millings centrum
  • Leuth: di 10 dec 20.00-22.00 uur, Kulturhus
  • Kekerdom: do 12 dec 20.00-22.00 uur, Kulturhus 
  • Beek: di 17 dec 20.00-22.00 uur, Kulturhus
  • Ooij: do 19 dec 20.00-22.00 uur, De Sprong

Graag tot ziens,
Pastoor Rudo Franken en bestuur

Communicatie

Via het parochieblad en daaraan gekoppeld onze website hopen wij u goed te informeren over onze geloofsgemeenschap en te inspireren in leven en geloof. Het parochiebestuur is blij u te kunnen melden dat Dhr. Martin Oosterwijk aan de slag gaat met communicatie in nauwe samenwerking met pastoor en bestuur.

11Daagse rondreis Italië

T

Tweede helft oktober 2018 bij voldoende deelname uit Millingen e.o., georganiseerd door Rudo Franken, pastoor. bij voldoende deelname uit Millingen e.o., georganiseerd door Rudo Franken, pastoor. 

Afbeeldingsresultaat voor FRANCISCUS

Na de succesvolle spirituele rondreis van 16 dagen in Frankrijk, Spanje en Portugal oktober 2017 is er in oktober 2020 een spirituele Franciscusreis met als hoogtepunten Rome (3 nachten) en Assisi (2 nachten).

Daarnaast bezoeken we plaatsen zoals Vicenza, Padua, Loreto, Norcia, Cascia, Orvieto, Siena en Montecatini.

Bijzonder is het om met elkaar door het ‘verleden’ te kunnen wandelen en ons te laten inspireren door mensen als Franciscus, Benedictus, Antonius en menig ander. Uiteraard hopen we op onze reis ook onze paus Franciscus te zien en iets te kunnen proeven van zijn hervorming en vernieuwing. Kosten ongeveer € 850,- p.p.  op basis van halfpension. 

Meer info/aanmelding: pastoor Rudo Franken, Schoolstraat 4, 6566 EA Millingen aan de Rijn, 06-46193591, rfrankenpr@hotmail.com

Bij voldoende interesse wordt deze bedevaart georganiseerd.

Afbeeldingsresultaat voor st peter paul

Lourdesbedevaart

Van 3-8 september 2020 kunt u mee naar Lourdes. We reizen samen vanaf Millingen en vliegen vanaf Maastricht voor een zesdaagse bedevaart. We sluiten aan bij het programma van Huis voor de Pelgrim (voorheen: Organisatie Limburgse Bedevaart Lourdes). Meer info bij pastoor Rudo Franken die zelf mee gaat. Zie ook website: www.huisvoordepelgrim.nl

Kerktaxi

Hiermee wordt bedoeld vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Het zou fijn zijn als in elk kerkdorp iemand contactpersoon wil zijn. Een contactpersoon kan iemand zijn die met eigen auto voor de viering naar een van de andere vier dorpen rijdt en bereid is om anderen mee te nemen. Als u interesse hebt, gelieve dan contact op te nemen Jan Wassink, 06-23982261.

Redactie parochieblad

Bij wijze van proef is dit parochieblad samengesteld door de pastoor in overleg met enkelen. Naast een drietal mensen dat al heeft aangegeven in de redactie te willen gaan plaatsnemen, zoeken we nog naar redactieleden vanuit Beek, Ooij en Leuth. Dit om de hele parochie erbij te betrekken en samen te bouwen aan onze geloofsgemeenschap. Hebt u interesse, neemt u dan contact op met de pastoor.