Update maatregelen inzake coronavirus

Op 26 maart hebben de bisschoppen aangegeven dat er tot en met Pinksteren (1 juni) geen publieke vieringen mogelijk zijn. Voor onze parochie betekent dit dat de vieringen die vanaf heden gehouden worden niet toegankelijk zijn dan voor anderen dan de priester, de koster en een lector. Hierbij kan de heilige Communie niet worden uitgereikt, omdat dan de voorgeschreven afstand van 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd en onveilig kan zijn.

Vieringen vanuit Millingen worden dagelijks uitgezonden via livestream, op zondag om 11.00 uur en van maandag tot en met zaterdag om 9.00 uur. Misintenties gelieve in de brievenbus van de kapel te doen met duidelijke vermelding van datum, naam en telefoonnummer. De zondagsboekjes liggen in de week ervoor achter in de kerk. U mag zo’n boekje mee naar huis nemen, voor uzelf en/of voor een ander.

Alle andere activiteiten tot 1 juni vervallen. De kerk gaat niet volledig op slot.

Kerken open voor gebed en om zondagsmisboekje op te halen

Kerk Millingen elke dag 16.00 uur -17.00 uur – op donderdag aanbidding

Kapel O.L. Vrouw altijddurende Bijstand kerk Millingen elke dag 9.00 uur – 17.00 uur

Mariakapel kerk Leuth elke dag 9.00 uur – 17.00 uur

Mariakapel Grote Bartholomaeus Beek elke dag 9.30 uur – 17.30 uur

Kerk Ooij: Paaszondag 11.00 uur – 13.00 uur; elke zaterdag 14.00 uur – 15.00 uur

Kerk Kekerdom: Goede Vrijdag 15.00 uur – 16.00 uur

In de kerk van Millingen staat een tafel waarop mensen houdbare levensmiddelen achter kunnen laten voor de voedselbank (droge kruidenierswaren en zeep en sop).

Voor vragen of een gesprek ben ik beschikbaar onder 06-46193591.

Vieringen Goede Week en Pasen

Op Palmzondag (5 april) is de viering om 11.00 uur, op Witte Donderdag (9 april) om 19.00 uur, op Goede Vrijdag (10 april) is de kruisweg om 15.00 uur en de avondviering om 19.00 uur. De Paaswake (11 april) is om 21.00 uur. De viering op 1e en 2e Paasdag is om 11.00 uur. Palmtakjes kunnen in de diverse kerken worden opgehaald tijdens openingstijden.

Geestelijke Communie

Voor allen, behalve priesters, is het door deze corona-omstandigheden een hele tijd niet mogelijk om de heilige Communie te ontvangen. Met navolgend gebed kunt u uw verlangen uitdrukken en voeden naar de Communie met Jezus in de Hostie. We noemen dit de geestelijke communie: Mijn Jezus, ik geloof dat U in het heilig Sacrament tegenwoordig bent. Ik bemin U boven alles en verlang ernaar, U in mijn ziel te ontvangen. Maar omdat ik dit thans niet werkelijk doen kan smeek ik U, tenminste op geestelijke wijze in mijn hart te komen. Ik omhels U alsof U al gekomen bent, en ik verenig mij geheel en al met U. Laat niet toe, dat ik me ooit van U losmaak. Amen.

Kerkdiensten Millingen via Youtube

De kerkdienst wordt zoals gezegd digitaal uitgezonden, via Youtube. Dat betekent dat u deze (live) kunt zien op uw computer, laptop, tablet, smart-TV, ipad en mobiele telefoon. Het zoekwoord op Youtube is “Kerk Millingen” (of via deze link: https://www.youtube.com/channel/UClfJhG3LxzgqN6Wa7MBqQHw ) U kunt de dienst van zondag en de Goede Weekvieringen ook ongeveer twee uur later bekijken via BD1. Met dank aan Erik Hell.

Fatima-kapel in pastorietuin in Millingen

Op 25 maart, hoogfeest van Maria Boodschap, is de kapel ter ere van Onze Lieve Vrouw van Fatima in de tuin van de pastorie aan de Schoolstraat in Millingen in gebruik genomen met een gebedsdienst ter ere van Maria. Deze kunt u zien op BD1 ( https://www.youtube.com/watch?v=81h5LwV8dHU), evenals een interview dat een paar dagen eerder plaatsvond. Iedereen is van harte welkom bij deze kapel. Zeker in deze corona-tijd wil Maria ons bemoedigen.

Ondanks alles een Gezegend Pasen

Pasen 2020 hadden we ons waarschijnlijk heel anders voorgesteld. We worden gewoon stil gezet. Zelfs als kerkganger, zelfs als priester. We weten niet hoe lang de Coronacrisis gaat duren. Maar deze crisis heeft ook positieve kanten. Goede Vrijdag waarop we het sterven van Jezus gedenken, heet niet voor niets ‘goed’. Het is goed dat Hij voor ons zijn leven heeft gegeven, ons zijn liefde geeft. Dat drong bij zijn vrienden pas door met Pasen en nog later, toen Hij aan hen verscheen als de Levende Heer. Het lijkt mij geen toeval dat de Coronacrisis ook Pasen treft. We leven in een bijzondere tijd. Wat goed als we Pasen dit jaar echt Pasen kunnen laten zijn, een nieuwe lente in ons (geloofs)leven. Als de ‘normale’ (Paas)drukte wegvalt, komen we misschien pas echt uit bij onze diepste kern. Wie weet, treffen we daar de verrezen Heer. Ik wens ons allen een Gezegend Pasen.

Rudo Franken, pastoor