Liturgierooster

Schriftlezingen van de dag: Kijk hier voor de lezingen van elke dag, zoals die in de wereldkerk worden gelezen.

Aanbidding

Elke donderdag is in de dagkapel van de kerk in Millingen aan de Rijn is er eucharistische aanbidding tussen 9.30 uur en 18.30 uur. Er is dan gelegenheid om in stilte te verblijven bij het uitgestelde Allerheiligste – Jezus zelf in de Hostie. Wilt u ook een uur ingeroosterd worden voor de aanbid­ding, dan kunt u dit doorgeven aan Ria Oliemeulen, tel. 0481-431572.

Familiekoor

Sinds maart 2018 bestaat in de parochie van Millingen aan de Rijn het Familiekoor: een laagdrempelig koor voor kinderen en jongeren mét hun ouders en grootouders: iedereen tussen 4 en 99 jaar kan meedoen. Het koor ondersteunt ongeveer één keer per maand een viering op de zondag­ochtend. Geen lidmaatschap, geen contributie, geen wekelijkse repetitie, maar anderhalf uur voor aanvang van de viering (9:30 uur) worden de liederen doorgenomen. Ervaring is niet nodig. Zangplezier en samen kerk-zijn staan voorop.

Aanmelden (handig, niet verplicht): familiekoormillingen@gmail.com

Bespeel je een instrument? Ook dan ben je welkom! Dirigente Lianne van der Burgt zorgt voor muziek op jouw niveau, zodat je meteen kunt meespelen. Vermeld in dat geval bij de aanmelding welk instrument je bespeelt.

Misdienaars

Op zondag 27 oktober was het langverwachte reisje van de misdienaars van Millingen. Na de zondagsmis van 11.00 uur waarin alle misdienaars hun taak hadden, gingen we mét de nieuwe pastoor naar Kernwasserwunderland in Kalkar. Het was een erg leuke dag met spannende attracties en veel ijs en frites. Rond een open vuur deden we ook samen een gebedje voor het eten en voor de kinderen die het minder hebben dan wij. Op het eind, toen het begon te schemeren, deden we verstoppertje in de binnenspeeltuin. En wie moest er gaan zoeken? De pastoor. Dat was nog niet zo eenvoudig. “Op het laatst moest een misdienaar ons verklappen, maar dat maakt niet uit, want het was maar een spel”, zo schreef Stefanie.