Kerstmis in aantocht

De rust is weer teruggekeerd. Die zucht wordt hier en daar wel gehoord, waar kinderen natuurlijk wekenlang in de ban waren van Sinterklaas en zijn zwartepieten.

Zelf heb ik Sinterklaas mee mogen binnenhalen in Millingen en Kekerdom. Een hele belevenis die ik niet had willen missen. Ondertussen zijn we al op weg gegaan naar Kerstmis. Misschien kunnen we in de drukke decembermaand, in deze advent af en toe de stilte opzoeken. Even pas op de plaats om ruimte te maken voor Hem die naar ons toekomt, als een licht in de duisternis. Wie weet ontdek ik wat en wie er werkelijk toe doen in mijn leven. Wie weet kan ik dan zelf ook een licht zijn voor een ander, vreugde brengen waar verdriet is, verzoening brengen waar ruzie is, barmhartigheid brengen waar hardheid is. Zoiets wordt voorbereid in de stilte, waar niemand jou ziet, behalve Hij. Daar gebeurt het, in de stilte, waar het nacht is en donker. Mooie voorbereiding op de stille, heilige nacht.

Pastoor Rudo Franken